Telefoon: 0546-579835 - Mobiel: 06-37294551 - Email: info@zwembadPlus.nl

 Zwembad verwarming d.m.v. een warmtepomp

Na inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden op uw locatie zorgen wij voor een langer zwemseizoen in uw eigen zwembad. Niets is immer prettiger dan zwemmen in water met een lekkere temperatuur, maar we willen de kosten wel graag beperken.

Dat doen wij op een duurzame manier door optimaal gebruik te maken van techniek in combinatie met de warmte die de zon en de natuur ons geeft.

Door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen en/of warmte pompen kunt u ook in het voor- en najaar al lekker genieten van uw eigen zwembad! Met de juiste afdekking blijft die warmte er ´s nachts ook lekker in.

Zonnecollectoren

Deze worden meestal geplaatst op een dak en aangesloten op het leidingsysteem van de filterunit. Het water stroomt door de collectoren die door het zonlicht worden verwarmd. Het verwarmde water stroomt terug naar het zwembad.

De ZwembadPlus zonnecollectoren halen per vierkante meter een hoger rendement dan de traditionele rubbermatten en kunnen door de grote doorstroomopening niet verstoppen. Met 45 % dekking (= verhouding tussen oppervlakte van de collectoren en het zwembad) kunt u het water 4 tot 9°C per dag laten stijgen, terwijl in vergelijking 85% van het zwembadoppervlak in matten moet worden voorzien. Deze plaatcollectoren kunnen onder elke hellingshoek geplaatst worden, maar het grootste rendement heeft men op 30° zuid.

Heatpipes

De heatpipes zijn zonnepanelen van naast elkaar geplaatste buizen met glas. Deze buizen zijn voorzien van dubbel glas waarin zich het vacuüm bevind. Dit zorgt ervoor dat de warmte extreem goed vastgehouden wordt als bij een thermoskan. Aan de binnenkant van de binnenwand is ook nog eens een speciale coating aangebracht om ervoor te zorgen dat de warmte extra goed behouden blijft. In de buis bevindt zich een koperen absorber. De warmte wordt verzameld in de top van de heatpipe. Het bovenste punt van de heatpipe wordt in de koperen zonnecollector geplaatst en daar wordt het dan weer overgedragen aan het circulerende water.

Het voordeel van heatpipes is dat ze al warmte genereren bij daglicht. Dit in tegenstelling tot zonnecollectoren, waarbij de zon echt moet schijnen om warmte te genereren.

Warmtepomp

Een zon-onafhankelijke verwarming zal nodig blijven, liefst met een minimum aan traditionele energie kosten. De warmtepomp is de nieuwste duurzame techniek daarvoor.

De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met een airco. Het omgekeerde proces vindt echter plaats. De warmte van de buitenlucht wordt aan het zwemwater afgegeven. De warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan het zwembadwater door middel van een ingebouwde warmtewisselaar. Hoe hoger de luchttemperatuur, hoe hoger het rendement. Maar ze werken zelfs tot temperaturen onder het vriespunt.

Warmtepompen zijn extra zuinig en hoog rendabel. Het afgegeven vermogen klimt tot meer dan 700% boven het opgenomen vermogen. Geen enkel ander verwarmingssysteem kan dit evenaren.

Warmtepompen zijn bij voorkeur uitgerust met een titanium watercondensor. Deze is levenslang gegarandeerd corrosievrij.

Warmtewisselaar

De warmtewisselaar wordt aangesloten op uw CV-installatie en brengt door middel van een spiraal buis de warmte over naar het zwemwater. De warmtewisselaar kan automatisch in schakelen, zodra

de temperatuur onder een vooraf ingegeven waarde daalt.

 

Bekijk en koop uw zwembad warmtepompen in onze webshop:

New

BEKIJK NU ONZE

WEBSHOP

DEKZEILENPLUS.NL

KLIK HIER!